Vår fibertekniker borrar ett hål genom fasaden.

Fiber till din villa

Efteranslutning

För dig som bor i ett område där vårt nät finns, kan det finnas möjlighet att du kan efteransluta dig. Anmäl ditt intresse i vår portal eller ta kontakt med vår kundtjänst.

Fiber till din villa

När du ansluter din villa till vårt öppna fibernät får du inte bara bästa möjliga kapacitet för dagens alla internetburna tjänster. Du är också väl förberedd inför framtidens utmaningar på kommunikationsområdet.

Så här kollar du om du kan få fiber

På vår portal kan du söka på din adress för att se om du kan få fiber. Om vårt nät redan finns i ditt område kan det finnas möjlighet att du kan efteransluta dig. Då anmäler du ditt intresse i vår portal. Skulle du inte få någon träff kan du självklart kontakta oss, så undersöker vi förutsättningarna för din villa.

Många fördelar med fiber

Att ansluta din villa till oss ger dig tillgång till ett driftsäkert fiberoptiskt nät med höga hastigheter. En fiberanslutning är i stort sett oändlig när det kommer till hastighet och klarar ett ökat kapacitetsbehov för ditt bredband i framtiden. Vi sköter hela anslutningen åt dig, allt från grävning till installation och grovåterställning. Det gör att du kan luta dig tillbaka och bara njuta. När anslutningen är klar beställer du enkelt den tjänst du vill ha utifrån ditt behov. 

Våra tjänster i ett öppet nät

Vi är ett öppet nät utan eget tjänsteutbud, vilket innebär att vi tillhandahåller en marknadsplats för tjänsteleverantörer till privatpersoner och företag. När din villa är ansluten kan du själv välja fritt ur det stora utbud av tjänster och tjänsteleverantörer som finns i vårt nät.

Din lokala fiberleverantör

En av våra styrkor är att vi finns i Borås. Det gör att vi känner till ditt område och dess förutsättningar. Vi har snabb leverans och är fort på plats om ett eventuellt fel skulle uppstå. Du kan enkelt ta kontakt med oss, eftersom både vår kundservice och servicepersonal finns i Borås. Vi bevakar vårt nät dygnet runt och har en tillgänglighet på 99,9%, vilket innebär att vi har väldigt driftssäkert nät med få avbrott.

Priser och anslutningsavgifter 

All inclusiveGräv självNätavgift
32 900 kr 30 900 kr 58 kr/månad
I all inclusive ingår både grävning, installation och grovåterställning.Om du väljer att gräva själv kan du få ett reducerat pris på din anslutning. Du gräver själv och sedan gör vi installationen. Det finns flera saker du behöver tänka på när du gräver. Här finns instruktioner för hur du gräver.Nätavgiften är till för att vi löpande ska kunna utveckla, underhålla och uppdatera vårt fibernät, så att du som kund ska ha ett driftsäkert och högkvalitativt nät med hög kapacitet och få avbrott.

Angivna priser utgör ett grundpris. Utöver grundpriset kan en avgift för asfaltskostnader tillkomma. Alla priser är inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra lagda planer på fiber i enskilda områden på grund av oförutsedda förutsättningar för anslutning av fastigheter och hushåll i respektive område. Observera att vi endast utför grovåterställning.  

Passiv anslutning

Oavsett val av anslutningsform kan du ha en passiv anslutning. Det innebär att du ansluter din fastighet utan att aktivera någon tjänst. Då utgår heller ingen nätavgift.