Faktura

Kolla dina fakturor

Det gör du enkelt på vår webbtjänst mina sidor genom att logga in med mobilt bank-id. Här kan du även följa din elförbrukning.

Faktura och betalning

Du kan välja att betala din faktura på flera olika sätt. Vi rekommenderar dig att betala digitalt,  vilket är ett enkelt och hållbart sätt att betala räkningar på.

E-faktura

Fakturan kommer direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna med ett klick, så ser banken till att fakturan blir betald i tid. Anmäl e-faktura till din internetbank. 

Autogiro

Betalar du med autogiro förs avgiften automatiskt över från ditt bankkonto till Nätkraft Borås på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att beloppet finns tillgängligt på ditt konto bankdagen före. När du söker upp oss hos din bank väljer du Nätkraft Borås AB med organisationsnummer 559448-5053.

Anmäl autogiro via din bank

Du anmäler autogiro via din internetbank. Du kan göra på följande sätt:

 • Anmäl dig för autogiro via din internetbank. Ta kontakt med din bank för mer information.
 • Använd vår digitala tjänst för att göra anmälan till autogiro.
 • Kontakta oss på kundservice om du vill att vi skickar en autogiroblankett till dig. Skicka sedan tillbaka den ifyllda blanketten till oss: Nätkraft Borås AB, Box 1714, 501 17 Borås.

Kivra

Vi är anslutna till Kivra. Om du startar ett konto hos Kivra får vi automatiskt ett meddelande om att du är anmäld och dina kommande fakturor skickas direkt till ditt Kivrakonto. Du kan ladda ner Kivras app för att få en översikt av dina fakturor.

Om du inte längre vill ha våra fakturor till Kivra kan du enkelt ta bort oss som avsändare. Det gör du under inställningar i ditt Kivrakonto på Kivras webbplats. Tänk på att från och med 1 februari 2024 kommer dina fakturor från Nätkraft Borås AB. Därför behöver du även avregistrera Nätkraft Borås som avsändare, även om du redan avregistrerat fakturor från oss i vårt gamla namn Borås Elnät.

Observera att om du redan har e-faktura fortsätter dina fakturor att komma som e-fakturor direkt till din bank, även om du skaffar Kivra.

Pappersfaktura

Fakturan kommer hem till dig med posten. Om du inte väljer fakturasätt är pappersfaktura standard.

Samfakturering med Borås Elhandel

Köper du din el från Borås Elhandel får du en gemensam faktura från oss båda. På fakturan ser du både kostnaden för elnät och den el som du använt. Köper du din el från något annat elhandelsföretag får du en separat faktura från dem.

Obetald faktura

Betalar du inte din faktura i tid skickar vi ut en påminnelse. Det sker cirka en vecka efter förfallodagen. I samband med detta får du en påminnelseavgift på 60 kr, som läggs på nästa faktura. Vi tar även ut dröjsmålsränta. Om du därefter inte betalar din faktura skickar vi ärendet vidare till inkasso.

När kommer min faktura?

Din elnätsfaktura kommer normalt varannan månad. Vill du hellre få den varje månad kan du kontakta vår kundservice. Vissa kunder med hög elförbrukning får automatiskt fakturan varje månad. Fakturan når dig i mitten av månaden och förfaller följande månadsskifte (betalningsvillkor 20 dagar).

Övriga uppgifter

 • Vårt bankgironummer är 5061-0229.
 • OCR-numret är detsamma som fakturanumret och består av tio siffror.
 • Gör du en betalning från utlandet, använder du följande uppgifter:
  Bank: Nordea
  Bic: NDEASESS
  IBAN SE45 9500 0099 6026 0460 0813